Bilangan Pengunjung:

Wednesday, September 5, 2018

The Return Of Pharaoh Government

The Return Of Pharaoh Government 
Kembalinya Pemerintahan Kerajaan Firaun

"The Return Of Pharaoh Government" menjadi tajuk artikel penulis pada kali ini. Dalam artikel ini penulis ingin mengulas beberapa isu yang menjadikan Pemerintahan Firaun kini kembali bertakhta, namun kali ini bukan di timur tengah tetapi di negara kita tanah tumpahnya darahku. Sudah lebih daripada 100 hari Penjajah Pakatan Harapan telah berjaya menjajah Malaysia. Kejayaan mereka menjajah kita nampaknya membuatkan mereka makin bongkak dan takbur. 

Mereka kini sudah dilanda sindrom "Kerajaan Sentiasa Betul"sehinggakan mereka terluba bahawa Tumbangnya pertama kali dalam sejarah Barisan Nasional sewaktu PRU14 yang lalu adalah disebabkan sindrom "Kerajaan Sentiasa Betul" ini. Kemenangan mereka di dalam perperangan  PRU14 yang boleh diumpamakan sebagai "Perperangan Salib" akhirnya kemenangan berpihak kepada Salib yakni Pakatan Yang Bermaksud Jahat Yang Selalu Memberi Harapan. 

Selepas kemenangan mereka, akhirnya kita mendapat berita gembira apabila kita dirasuah dengan penghapusan GST, namun kegembiraan kita hanya sementara setelah dua bulan kita diberi cuti cukai akhirnya Penjajah Pakatan Harapan menghadiahkan kita dengan cukai yang diberi nama SST. Dalam Bahasa Inggerisnya berbunyi "Sales and Services Tax" atau dalam Bahasa Malaysia yang gagal ditutur dengan baik oleh Peguam Negara yang dikutip daripada tapak perlupusan sampah dan juga kebanyakkan Pak Menteri yang boleh digelar Anjing Pakatan Harapan. Di mana-mana anjing-anjing ini diketuai oleh Firaun Alaf baru Mahathir Mohd Al-Beliti Al-Bohongi Al-nak mampusi. 

KERAjaan berkata, SST tidak akan membebankan rakyat berbanding GST, malah harga barang akan lebih murah jika SST dilaksanakan. Penulis tak taulah Eksiklopedia mana yang "Pencacai Najis"PH ni guna untuk mengatakan SST ini tidak membebankan rakyat, kalau kita tanya pada kebanyakkan rakyat ternyata mereka bersetuju bahawa SST ini membebankan mereka. Bagi penulis SST ini boleh diumpamakan sebagai salah satu rasuah paksa kepada rakyat. Kerajaan yang kononya ingin lebih telus ini, akhirnya telah memberi malapetaka buat rakyat. Kalau BR1M kerajaan kata boleh buat rakyat Malas, tiada bezanya dengan SST, kerana dengan SST ini ia akan buat Kerajaan jadi Malas. BR1M nak mansuh tapi SST nak buat tidakkan ini salah satu ciri Kerajaan Firaun Malaysia. 


Begitu juga dengan skandal rasuah yang melibatkan anjing Pakatan Harapan yang baru sahaja dilantik Menteri Kewangan yang tersalah titik perpuluhan. Kini dilepas begitu sahaja oleh Peguam Negara yang bertaraf' ''Paria" yang dilantik oleh si tua kutuk tu. Masihkah kita ingat dulu Era Pemerintahan Barisan Nasional? Tidakkah Khir Toyo diputuskan Mahkamah bersalah oleh Mahkamah biarpun Khir Toyo adalah pemimpin BN tetapi BN tidak mencampuri urusan Mahkamah tersebut sehinggakan Khir Toyo diperintahkan menjalankam hukuman penjara. Tetapi Anjing Mahathir Guan Eng dibebaskan begitu sahaja oleh Peguam Negara. Adakah ini bukan tindakan Kerajaan Firaun Malaysia.

Ayuh Rakyat Malaysia marilah kita berganding bahu bersatu hati menentang kezaliman Kerajaan Firaun Malaysia. Mereka sudah lupa kenapa kita pilih mereka. Mereka dah mula lupa rakyat, mereka semakin hari semakin kejam. Marilah kita tunjukkan "jalan ke syurga kepada mereka sebelum merema tersesat ke "jalan ke neraka". Kepada mereka yang berada di DUN Seri Setia pangkahlah bulan untuk kita menyampaikan mesej kepada Penjajah Pakatan Harapan yang pemerintahan mereka sudah tidak diperlukan oleh rakyat lagi. Kita Rakyat Malaysia sudah tidak mahu berada di bawah naungan Kerajaan Firaun Malaysia. 

Semenjak mereka memerintah negaraku Malaysia yang kononya ingin membawa Malaysia Baru untuk kebaikan rakyat walhal jelas kelihatan mereka cuba membawa konsep Malaysia For Malaysian. Kononya pembahagian samarata antara kaum-kaum yang ada tetapi jelas mereka ingin mengurangkan apa yang menjadi hak bumiputera khasnya orang Melayu macam kita. 

Begitu juga belum pernah Menteri Pertahanan sebelum ini memperlekehkan kewibawaan Tentera kita tetapi di zaman Kerajaan Firaun Malaysia tentera kita diperlekehkan oleh Menteri Pertahanan Sendiri. Adakah Panglima Angkatan Tentera tak terasa tercabar dengan apa yang diucapkan oleh Menterinya sendiri? Ayuh tunjukkan kekuasaan tentera kita oleh kerana mereka berani memperlekehkan tentera kita, kini mungkin sudah tiba masanya negara kita berada di bawah pemerintahan tentera. Ayuh buatlah sesuatu agar pemerintahan Malaysia ini menjadi milik tentera. Rampasan kuasa tentera mungkin jalan yang terbaik. 

Sebenarnya Penjajah Pakatan Harapan telah membawa kita "Back to the future" 93 tahun ke belakang dan sebab itulah ekonomi negara kita semakin lemah, bukan semakin baik. Ini adalah kerana mereka tidak bimbang kerana mereka sudah ada life jacket, life jacket yang dimaksudkan kalau mereka gagal mereka akan cuba salahkan kerajaan dahulu dan mereka pun terselamat, Inilah yang dinamakan kerajaan firaun.

Ayuh rakyat Malaysia, kita tunjuk pada Kerajaan Firaun yang kita sudah tidak mahu lagi firaun terus berkuasa. Ingatlah rakyat hakim negara.

No comments:

Blog Widget by LinkWithin