Bilangan Pengunjung:

Friday, August 28, 2009

AL-Fatihah: Senator OKU Pertama Negara Kembali Ke Rahmatullah


AL-Fatihah: Senator OKU Pertama Negara Kembali Ke Rahmatullah

SENATOR OKU pertama negara iaitu Dr. Ismail Salleh telah kembali ke Rahmatullah pada awal pagi ini di Singapura sebaik tiba ke negara itu dalam penerbangan dari China menurut agensi berita kerajaan.

Allahyarham juga merupakan Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Twintech dan juga Naib Canselor Kolej Universiti Teknologi Antarabangsa Twintech yang juga merupakan sebuah IPTS yang dimiliki oleh Allahyarham.

Pemergian Allahyarham satu kehilangan besar buat negara kerana dengan ini hilang lagi satu Pakar Ekonomi yang bukan calang-calang orangnya dan amat berharga buat negara. Allahyarham juga merupakan OKU Pertama yang menerima Anugerah Doktor Falsafah. Untuk rekod Allahyarham juga pernah menjadi pensyarah.

Allahyarham berasal dari Salor, Seberang Pasir Mas Kelantan. Allahyarham meninggalkan seorang balu dan enam orang anak. Marilah bersama kita sedekahkan Al-Fatihah kepada Allahyarham semoga rohnya dicucuri rahmat oleh Allah s.w.t.
Reblog this post [with Zemanta]

1 comment:

SSS said...

Tuan,

Didahului dengan rakam takziah kepada keluarga Allahyarham Prof. Dr. Ismail. Al Fatihah.

Maafkan kami kerana membuat jemputan kepada Tuan secara am seperti dibawah:-

Yang berbahagia Dato/Datin/Tuan/Puan/Saudara/Saudari,

Dengan segala hormatnya kami memaklumkan bahawa kami akan melancarkan portal “Satu Sekolah Untuk Semua (SSS)” di

http://satusekolahuntuksemua.wordpress.com.

Kami menjemput anda untuk melayari laman web tersebut selepas Sambutan Merdeka 12tengahmalam pada 31 Ogos 2009. Anda dipersilakan untuk melayari tab “e-patriot”

(http://satusekolahuntuksemua.wordpress.com/patriotsinsuppor/)

di mana kami telahpun menyenaraikan laman citra anda di bawah senarai “e-patriot” (“Patriots displaying SSS Logo”). Kami ingin merakamkan rasa penghargaan kami yang tidak terhingga di atas sokongan anda terhadap Kempen SSS ini apabila anda telah mempamirkan logo SSS di laman citra anda. Terima kasih di atas sokongan berterusan anda terhadap Kempen SSS ini.

______________________

It is our honor to inform you that we will be launching "Satu Sekolah Untuk Semua (SSS)" portal at

http://satusekolahuntuksemua.wordpress.com

Please visit the website after the 12midnite Merdeka celebration on 31 August 2009 and check out the "e-patriot" tab

(http://satusekolahuntuksemua.wordpress.com/patriotsinsuppor/).

We have listed your blog site under the "e-patriot" list (Patriots displaying SSS Logo). We wish to record our utmost appreciation for your support toward SSS campaign by displaying SSS logo at your blog site. Thank you for your continuous support toward the SSS campaign.


Terima kasih.

Satu Sekolah Untuk Semua

Blog Widget by LinkWithin