Bilangan Pengunjung:

Thursday, October 1, 2009

1 Celaan Untuk Isa 1 Undi Tambahan Untuk BN

1 Celaan Untuk Isa 1 Undi Tambahan Untuk BN
Oleh: yieMEGA

PENULIS baru sahaja selesai membaca satu forum di MyKMU.Net dan forum tersebut ditulis dengan forumer yang menggunakan nama "Pres_UKM". Penulis tertarik dengan slogan yang forumer tersebut cadangkan iaitu "1 Celaan Untuk Isa 1 Undi Tambahan Untuk BN" katanya slogan ini amat sesuai kerana sekiranya Isa Samad dicela oleh orang luar makanya ia akan mendatangkan kemarahan orang tempatan kerana mereka begitu serasi dengan Isa Samad. Forum tersebut boleh di ikuti dengan KLIK DISINI.

Bagi penulis slogan tersebut menarik juga, tidak salah kalau BN mahu menggunakan slogan tersebut kerana mungkin ia salah satu strategi yang berkesan buat BN. Namun penulis ingin menegur sedikit BN supaya tidak mengamalkan cara yang sama iaitu menjaja 'Politik Pembangunan' dengan menjanjikan pembangunan-pembangunan kerana penulis merasakan rakyat di Bagan Pinang tidak dahagakan pembangunan.

BN Perlu mencari mekanisme baru kempen politik mereka, agar mereka tidak menggunakan cara yang sama bagi mengharapkan hasil berlainan. Teringat penulis dengan kata-kata seorang Pengurus Agensi sebuah syarikat Insurans yang bernama Nuzihan Zakaria yang berkata "orang yang mengharapkan hasil berlainan tetapi menggunakan cara yang sama adalah orang gila" Penulis yakin petugas BN tidak mahu orang melabelkanya sebagai 'orang gila' jadi gunakalah cara baru untuk meraih undi dari pengundi Bagan Pinang.

Sekali lagi penulis mengingatkan BN jangan sesekali menggunakan pendekatan 'Politik Serang Menyerang' kerana di Permatang Pasir sudah terbukti bahawa Politik Serang Menyerang tidak membuahkan hasil. Sebaliknya jika Calon BN diserang peribadinya, seeloknya BN sekadar mempertahankanya bukan menyerang balas.

Politik Psikologi memang sesuai digunakan di Bagan Pinang, jadi adalah lebih elok BN menggunakan Pendekatan Politik Psikologi, sepertimana yang pernah digunakan di Manek Urai dahulu. Penulis merasakan ini adalah strategi politik terbaik buat masa ini.

Akhir kalam, pengagihan peruntukan seperti bantuan kepada rakyat di Bagan Pinang hendaklah dilakukan dengan seadil-adilnya agar tidak ada rakyat yang keciciran daripada mendapat bantuan yang sewajarnya. Pembahagian Anak Beranak hendaklah dielakkan demi mengelakkan rakyat menghukum BN semasa Pilihan Raya.
Reblog this post [with Zemanta]

1 comment:

pak said...

a'kum,
jangan haraplah... undi saya kepada yang bebas rasuah...

Blog Widget by LinkWithin