Bilangan Pengunjung:

Tuesday, May 27, 2008

Hanya Sambut Perdana Menteri

Satu surat pekeliling dikatakan telah dikeluarkan oleh Ketua Penerangan UMNO, Tan Sri Muhammad Muhammad Taib kepada Ketua-Ketua Bahagian, terutama di negeri Selangor.

Mei 25hb, 2008

Ketua Bahagian,
Ketua Wanita,
Ketua Pemuda,
Ketua Puteri
Ahli-Ahli Jawatankusa
dan ahli-ahli
UMNO Bahagian

SURAT LARANGAN MENYAMBUT DI LAPANGAN TERBANG

Saya telah diarahkan oleh Presiden Parti untuk memberitahu ahli-ahli UMNO akan larangan mengadakan acara sambutan, secara peribadi atau rasmi, di Lapangan Terbang, melainkan untuk Presiden parti sahaja.

Ini bertujuan untuk mengembeliling tenaga ahli khusus untuk hanya menyambut Presiden pulang dari mana-mana. Sambutan besar-besaran itu penting bagi memastikan Presiden parti dapat dikejutkan dari tidornya dalam kapalterbang.

Dengan memberi tumpuan kepada sambutan Perdana Menteri, kita dapat menyatupadukan sokongan ahli-ahli UMNO kepada pucuk kepimpinan, terutama kepada saya yang ingin merampas kembali jawatan Naib Presiden.

Ahli seharusnya sentiasa diingati bahawa yang penting adalah parti bukan individu. Jika biji buah saga pun menjadi pucuk kepimpinan, kita harus setia kepada biji saga.

Tuduhan menjual negara ke atas Presiden parti adalah satu fitnah kerana ia boleh dibeli balik dengan harga yang lebih mahal dari Temasek seperti Bank Indonesia International atau dijustifikasikan melalui ICJ.

Bagi mengelakkan kekeliruan, ahli harus difahami bahawa keahlian negarawan seseorang itu dilucutkan apabila dia berundur keahlian dari UMNO dan parti-parti Barisan Nasional dan jasa-jasanya dilelong.

Dengan arahan ini, ahli-ahli dilarang menyambut kaum keluarga dari mana-mana Lapangan Terbang, samada untuk tujuan Haji dan Umrah, belajar ke luar negara, urusan perniagaan, tugas kerajaan, dan lain-lain.

Kekurangan ahli UMNO akan membolehkan Lapangan Terbang lain dirobohkan dan akan mempertingkatkan kegunaan LCCT kegunaan Airasia yang dipunyai oleh kaum keluarga Presiden.

Larangan Perdana Menteri adalah konsisten dengan larangan dan surat-surat pekeliling yang pernah saya keluarkan untuk menghalang ahli-ahli untuk menghadhiri Forum-Forum politik, bercakap di Majlis-Majlis anjuran saya dan memaksa Ketua-Ketua Cawangan mendengar ucapan Presiden yang membosankan.

Ahli-ahli UMNO yang patuh akan arahan ini akan mendapat kursus peribadi dari saya tentang "Cara-cara untuk tidak tahu berbahasa Inggeris" yang amat berguna untuk membawa duit yang banyak ke Australia.

Yang menurut perintah

Tan Sri Muhammad Muhammad Taib
Ketua Penerangan UMNO


Sementara itu, Dr Mahathir akan mendarat di Lapangan Terbang Subang hari ini, Selasa 27hb Mei pukul 5:30 petang. Untuk mengelakkan kesesakkan, datang awal sedikit. Sambutan anda memberi rangsangan kepadanya untuk terus berjuang mempertahankan kedaulatan negara.

Dolah dikatakan akan pulang hari ini juga. Kemungkinan pulang di KLIA pada waktu magrib 7:00 petang ... opps 9 petang ... opps 11 ... ops 1 pagi. Mungkin tempat dan waktu itu tidak berapa betul :).

dipetik dari
http://the-antics-of-husin-lempoyang.blogspot.com/

No comments:

Blog Widget by LinkWithin