Bilangan Pengunjung:

Wednesday, May 21, 2008

Siapa Miliki Syarikat yang membangunkan Bandar Satelit Islam Kelantan?

Bandar Satelit Islam kalau dengar pada namanya sungguh hebat ditambah pula dengan perkataan Islam di belakangnya sesuailah dengan Kelantan yang diberi jolokkan Serambi Mekah itu, tetapi persoalan yang timbul yang masih tidak terjawap pada hari ini ialah siapakah yang memiliki syarikat yang membangunkan Bandar Satelit Islam ini?

Kalau mengikut nama syarikat yang tercatat Pada Pernyataan Projek yang ada di kawasan pembinaan Bandar Satelit Islam ini ialah MSO Corporation Sdn. Bhd. namun tak dapat maklumat pula siapa yang menjadi pemilik syarikat yang membangunkan projek Bandar Satelit Islam ini.

Ada satu Teori yang mengatakan kemungkinan besar MSO Corporation ini adalah milik seorang penulis yang mempunyai blog Merah Tinta MSO iaitu Mohd Sayuti Omar yang juga merupakan penulis buku Jalan Pintas Anwar Ibrahim Ke Putrajaya berdasarkan singkatan MSO yang digunakan tetapi ini ialah teori.

Penulis cuba juga mendapatkan maklumat daripada Suruhanjaya Syarikat Malaysia untuk mengetahui siapa pemilik sebenar MSO Corporation ini tetapi menemui jalan buntu apabila Suruhanjaya Syarikat Malaysia gagal memberi kerjasama. Bagi sesiapa yang ada maklumat mengenai pemilik syarikat ini bolehlah berikan di ruangan komen untuk memudahkan kita berkongsi kepada pembaca blog ini di samping penulis akan cuba mendapatkan maklumat tersebut daripada Suruhan Jaya Syarikat Malaysia.

2 comments:

Anonymous said...

MSO stand Mohd Shukri Omar,syarikat org melayu.projek lain kat bandar tanah merah n rumah kedai kat jale pekeliling.

Anonymous said...

MSO stand Mohd Shukri Omar,syarikat org melayu.projek lain kat bandar tanah merah n rumah kedai kat jale pekeliling.

Blog Widget by LinkWithin